maanantai 29. lokakuuta 2012

Focaccia, 2 peltiä

7,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
15-20 dl venhäjauhoja
50 g tuorehiivaa
2 rkl suolaa
2 tl valkosipulimurskaa
2 dl oliiviöljyä
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
sormisuolaa tai merisuolaa

1. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, oregano, sokeri, suola ja valkosipulimurska.
2. Lisää taikinapohjaan noin puolet jauhoista.
3. Vaivaa taikinaa käsin, lisää loput jauhot ja 1,5 dl oliiviöljyä.
4. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.
5. Ota kaksisyvää uunipeltiä ja peitä ne leivinpaperilla. Pirskottele leivinpaperin päälle öliiviöljyä.
6. Taputtele taikinat uunipelleille ja kohota kangasliinan alla 45 min.
7. Pirskottele kohonneiden leipien päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle reilusti rosmariinia, timjamia ja sormisuolaa.
8. Paista focaccioita uunissa 200 asteessa 30 min.
9. Kun focacciat tulevat uunista, pirskottele pinnalle vielä hieman oliiviöljyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti