maanantai 29. lokakuuta 2012

Bataatti-porkkanasosekeitto, 7 hlö

500g jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
1 kg porkkanoita
800g bataattia
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuutstoa, Voimakas
5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria

Kuori perunat, porkkanat ja bataatti. Laita perunat puoliksi ja pilko porkkanat ja bataatit suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi. Keitä kasvikset suolalla maustetussa vedessä n. 30min, kunnes kasvikset ovat kunnolla kypsiä. Leikkaa basilikanlehdet pieniksi. Valuta kypsät kasvikset, mutta ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella, lisää sekaan pilkotut basilikat. Kuumenna maito ja lisää se ja Koskenlaskija kasvissoseen sekaan. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lorauta sekaan kasvisten keitinlientä. Tarkasta maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile sosekeitto ruisleivän tai focaccian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti