keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Letut

1 L maitoa tai vettä ja maitojauhetta
3-5 dl vehnäjauhoja
3 kpl munia
1tl suolaa
3 rkl sokeria
1dl sulaa margariinia, öljyä tai voita

Vinkkejä:
  •  Lettutaikina on helppo ottaa mukaan kun sekoittaa kuivat aineet keskenään ja sekoittaa märät aineet joukkoon vasta paikanpäällä.
  • Lettupannut kannattaa lämmittää hyvin ennen paistamista, jotta räiskäleet eivät pala pohjaan kiinni.
  • Lettutaikina säilyy kesälläkin siten, että taikina tehdään valmiiksi esimerkiksi kovaan virvoitusjuomapulloon (1,5 tai 0,5 litraa) ja pistetään pakastimeen edellisenä iltana. Lettutaikina sulaa näppärästi seuraavan päivän kuluessa rinkassa ja on lämpötilasta riippuen illalla paistokunnossa (taikinan tulee olla vielä selkeästi viileää ja tuoksua raikkaalta). 
  • Räiskäleitä voi syödä sekä makean (hillo, sokeri), että suolaisen täytteen kanssa. Suolaisia täytteitä ovat esimerkiksi liha, tacovihannekset sekä maustetut kermaviili- ja tomaattikastikkeet. Hilloista perinteisin on mansikkahillo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti