lauantai 14. elokuuta 2021

Uunilohi, pestojugurtti, perunat ja salaatti, 20 hlö

 Uunilohi
3 kg kirjolohifilee (150 g/hlö)
suola 

Keitetty peruna
n. 3 l vesi
4,5 kg peruna (3 keskikokoista perunaa/hlö)
3 rkl suola

Pestokastike
50 g vihreä pesto
500 g turkkilainen jugurtti

Salaatti
500 g jäävuorisalaatti
100 g tuore rucola
100 g tuore pinaatin lehti
400 g kirsikkatomaatti
1 kpl kurkku
salaatinkastike

1.      Laita noin 3 l vettä perunoita varten kiehumaan. Lisää keitinveteen suola.
2.      Pese perunat (keitetään kuorineen). Laita perunat kiehuvaan veteen ja keitä noin 30 min.
3.      Laita uuni kuumentumaan 225 asteeseen.
4.      Tee salaatti: Pilko jäävuorisalaatti pieneksi. Huuhtele rucola ja pinaatinlehdet ja sekoita jäävuorisalaatin kanssa. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita salaattiainekset.
5.      Leikkaa lohifileet noin 150 g annospaloiksi. Laita lohipalat nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Ripottele kalojen pinnalle suolaa.
6.      Paista lohipaloja 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Lohi on kypsää, kun sen pintaan nousee pieniä valkuaislaikkuja ja kala ei ole enää läpikuultavaa. Varo ylikypsentämästä lohia (ylikypsän kalan pinta on muuttunut lähes valkoiseksi valkuaisesta), koska silloin siitä tulee kuivaa.
7.      Sekoita pesto turkkilaisen jugurtin joukkoon kastikkeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti