Popcornit
3 dl popcornin jyviä
6 rkl rypsiöljyä
1. Tee popcornit 2-3 erässä (1-1,5 dl jyviä kerrallaan).
2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa.
2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa, isossa, kannellisessa kattilassa.
3. Lisää maissin jyvät kuumaan öljyyn kattilaan.
Sulje kattilan kansi.
4. Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä.
Ravista muutama kerta.
5. Kun poksahtelu loppuu, ovat pop cornit valmistuneet.
Kaada isoon kulhoon ja anna jäähtyä.
Karamelli
6 dl sokeria
150 g Valio voita
1,5 dl siirappia
1. Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan
sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
2. Lisää voi ja
siirappi. Nosta takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
3. Kaada kuuma karamellikastike popcornien joukkoon. Sekoita
nopeasti, jotta kuuma karamellikastike sekoittuu tasaisesti popcornien
pintaan.
4. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa.
5. Irrottele popcorneja käsin murtamalla ja laita tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti