Nakkikastike
1-1,5 kg nakkeja
2 dl venhäjauhoja
n. 100g voita
2-3 isoa sipulia
n. 2 l kuumaa vettä
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
Leikkaa nakit paloiksi. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi Keitä 2 litraa vettä kiehuvan kuumaksi. Sulata voi pannulla ja lisää siihen vehnäjauhot. Ruskista venhäjauhot pannulla, varo ettei jauhot kuitenkaan pala. Kaada jauhojen päälle kuumaa vettä aina muutama desilitra kerrallaan, sekoita voimakkaasti, jotta kastikepohjaan ei tule paakkuja. Kun vettä on lisätty jauhojen sekaan n. 1 litra niin lisää kastikkeeseen sipulikuutiot. Sekoita kastiketta ja anna sen kiehua hetki. Lisää vettä sen verran, että kastikkeen rakenne on mieluinen. Mausta lihaliemikuutiolla, soijakastikkeella ja muilla mausteilla.
Pussimuusi
3 pussia muusijauhetta
kevytmaitoa ohjeen mukaan (n. 2 litraa)
100g voita
suolaa
Kuumenna ohjeen mukainen määrä maitoa kattilassa. Sekoita maitoa koko ajan pohjaa myöden, se palaa helposti pohjaan. Varo myös, ettei maito kiehu yli. Ota kuuma maito levyltä ja sekoita vispilällä muusijauhe maidon sekaan. Lisää muusijauhetta pienissä erissä, jotta muusi ei paakkuunnu. Lisää sekaan voi ja mausta suolalla.
1-1,5 kg nakkeja
2 dl venhäjauhoja
n. 100g voita
2-3 isoa sipulia
n. 2 l kuumaa vettä
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
Leikkaa nakit paloiksi. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi Keitä 2 litraa vettä kiehuvan kuumaksi. Sulata voi pannulla ja lisää siihen vehnäjauhot. Ruskista venhäjauhot pannulla, varo ettei jauhot kuitenkaan pala. Kaada jauhojen päälle kuumaa vettä aina muutama desilitra kerrallaan, sekoita voimakkaasti, jotta kastikepohjaan ei tule paakkuja. Kun vettä on lisätty jauhojen sekaan n. 1 litra niin lisää kastikkeeseen sipulikuutiot. Sekoita kastiketta ja anna sen kiehua hetki. Lisää vettä sen verran, että kastikkeen rakenne on mieluinen. Mausta lihaliemikuutiolla, soijakastikkeella ja muilla mausteilla.
Pussimuusi
3 pussia muusijauhetta
kevytmaitoa ohjeen mukaan (n. 2 litraa)
100g voita
suolaa
Kuumenna ohjeen mukainen määrä maitoa kattilassa. Sekoita maitoa koko ajan pohjaa myöden, se palaa helposti pohjaan. Varo myös, ettei maito kiehu yli. Ota kuuma maito levyltä ja sekoita vispilällä muusijauhe maidon sekaan. Lisää muusijauhetta pienissä erissä, jotta muusi ei paakkuunnu. Lisää sekaan voi ja mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti