500 g kuivattuja herneitä
3 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 sipulia
(2 porkkanaa)
400 g saunapalvia tai jauhelihaa
2-3 rkl sinappia
2 tl kuivattua meiramia
suolaa, mustapippuria
Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä noin vuorokausi 2 litrassa kylmää vettä.
Lisää kattilaan vielä 1 litra vettä ja keitä herneitä liotusvedessä vähintään 2 h (jos teet ohjeen tuplana niin lisää myös keittoaikaa). Kuori pintaan nouseva vaahto pois. Lisää veteen lihaliemikuutiot ja kuutioidut porkkanat noin 1 tunti keittämisen aloittamisesta. Sekoita keittoa välillä ettei se pala pohjaan (palaa pohjaan herkästi varsinkin keittämisen loppuvaiheessa!).
Ruskista kuutioidut sipulit paistinpannulla (ja paista jauheliha). Lisää liha, sipulit, loput mausteet ja sinappi keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Keitä vielä 15min.
3 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 sipulia
(2 porkkanaa)
400 g saunapalvia tai jauhelihaa
2-3 rkl sinappia
2 tl kuivattua meiramia
suolaa, mustapippuria
Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä noin vuorokausi 2 litrassa kylmää vettä.
Lisää kattilaan vielä 1 litra vettä ja keitä herneitä liotusvedessä vähintään 2 h (jos teet ohjeen tuplana niin lisää myös keittoaikaa). Kuori pintaan nouseva vaahto pois. Lisää veteen lihaliemikuutiot ja kuutioidut porkkanat noin 1 tunti keittämisen aloittamisesta. Sekoita keittoa välillä ettei se pala pohjaan (palaa pohjaan herkästi varsinkin keittämisen loppuvaiheessa!).
Ruskista kuutioidut sipulit paistinpannulla (ja paista jauheliha). Lisää liha, sipulit, loput mausteet ja sinappi keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Keitä vielä 15min.
Mielestäni ohje on vain 5 hengelle. Annos ei riitä kymmenelle.
VastaaPoistaSamaa mirltä, ei riitä kymmenelle
VastaaPoistaKiitos palautteesta! Vertailimme määriä vähän muihin vastaaviin resepteihin ja niissä usein tämä määrä määritelty 8 hengen annokseksi. Korjasimme tämän nyt reseptin otsikkoon :)
VastaaPoista