keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tikkupulla / tikkuhodarit, 20 hlö

2 1/2 l vettä
3 ps (11 g) kuivahiivaa tai 3 tuorehiiva
1,5 tl suolaa
3 tl kardemummaa
n. 2,5 l vehnäjauhoja
3 dl öljyä
(ei kananmunaa eikä sokeria, koska ne palavat nuotiolla helposti)

Sekoita kuivahiiva 42-asteisen veden joukkoon (tuore hiiva noin kädenlämpöiseen). Lisää suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaamisen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Isompi taikinamäärä on hyvä tehdä puhtaaseen 10 litran ämpäriin.

Pyöritä taikinasta noin sormenpaksuisia pötköjä. Kieritä pötköt veisteltyjen tikkujen ympärille ja paista nuotiolla. Tikkupullat ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti tikusta. Tarjoa lisäksi mansikkahilloa

Koska taikinaan ei tule sokeria, se käy myös tikkusämpylätaikinasta kun jätät kardemumman pois. Tikkuhodareita teet tarjoamalla tikkusämpylätaikinan kanssa 2-3 nakkia / hlö, ketsuppia, sinappia, kurkkusalaattia ja paahdettua sipulirouhetta (100 g / 20 hlö).


1 kommentti: