2 1/2 l vettä
3 ps (11 g) kuivahiivaa
tai 3 tuorehiiva
1,5 tl
suolaa
3 tl
kardemummaa
n. 2,5 l
vehnäjauhoja
3 dl öljyä
(ei kananmunaa eikä sokeria, koska ne palavat nuotiolla helposti)
Sekoita
kuivahiiva 42-asteisen veden joukkoon (tuore hiiva noin kädenlämpöiseen). Lisää
suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaamisen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota
kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Isompi taikinamäärä on hyvä tehdä puhtaaseen 10 litran ämpäriin.
Pyöritä taikinasta
noin sormenpaksuisia pötköjä. Kieritä pötköt veisteltyjen tikkujen ympärille ja paista nuotiolla.
Tikkupullat ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti tikusta. Tarjoa lisäksi
mansikkahilloa
Nyt ei todellakaan ole 20 hengen ohje!
VastaaPoista